چه غذاهایی با ایجاد سرطان پستان مرتبطند؟

 

اضافه وزن به ميزان 40% بيش از وزن ايده آل، احتمال ابتلا به برخي سرطانهاي خاص را بشدت افزايش مي دهد. از آنجا كه استروژن – كه با سرطان پستان در رابطه است- در بافت چربي ذخيره مي شود، هرچه ميزان چربي در بدن ما بيشتر باشد، مقادير بيشتري از استروژن جهت تأثير بر بافت پستان و سيستم غددي بدن ما در دسترس خواهد بود.

مقدار اضافه وزن يك خانم در زمان تشخيص بيماري وي، مي تواند بر شانس ابتلاي مجدد وي به سرطان پستان نيز اثر  بگذارد. بسياري از محققين برخورداري از يك رژيم غذايي سالم به همراه ورزش را به عنوان بخش مهمي از بهبودي و سلامت قلمداد مي كنند.

 

رژيم غذايي و  تغذيه

مقدار كالري دريافتي و ميزان چربي كه به طور معمول مي خوريم، مي تواند بر خطر سرطان پستان اثر بگذارد. با وجود اين هنوز تحقيقات كافي براي اثبات اين موضوع انجام نشده است. ما هر روز، در مورد اهميت يك رژيم غذايي مناسب و تأكيد بر افزایش مصرف سبزيجات و ميوه جات، کم کردن از چربی و نیز افزایش چربي، غذاهاي حاوي فيبر و نیز افزايش فعاليت جسماني چيزهاي بيشتري مي شنويم. حدود سي درصد از كل سرطانهاي زنان و مردان با رژيم غذايي آنان ارتباط دارد. مطالعات معدودی نشان داده اند که مصرف چربي زياد به ويژه چربي حيواني، غذاهاي نمك سود و نیز غذاهای شور و غذاهاي دودي مي توانند خطر ابتلا به برخي سرطانها از جمله سرطان پستان را افزايش دهند. طبخ غذا در حرارت هاي بسیار بالا نيز باعث توليد مواد سرطان زا مي شود. علاوه بر اين، برخي از محققين دريافته اند كه برخي ويتامين ها (مثل A، C و E) و سلنيم  كه به نام آنتي اكسيدان‌ها معروف هستند، ممكن است در پيشگيري از سرطان پستان مؤثر باشند. اين مواد در بيشتر سبزيجات و ميوه جات (مانند كلم و گل كلم ، كاهو ، هويج، اسفناج، زردآلو، طالبي و مركبات) و همچنين در گوشت قرمز، غذاهاي دريايي، شير و غلات يافت مي شوند. مصرف الكل نيز با افزایش احتمال بروز بيماري در برخی مطالعات مورد تأکید قرار گرفته است. آنچه اهمیت دارد این است که علیرغم تمام موارد ذکر شده بالا هنوز ارتباط قطعی و صددرصدی بین یک ماده غذایی خاص و بروز حتمی سرطان پستان به اثبات نرسیده است.